Κοντινές παραλίες
Πιο απομακρυσμένες από όλες τις προηγούμενες, οι παραλίες της Δυτικής Αττικής, στον Κορινθιακό Κόλπο, ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.
 
Ψάθα
Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνάκια και ουζερί. Επίσης μπορείτε να φάτε καλό κρέας στα Βίλια.

Πόρτο Γερμενό
Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα, που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την Αθήνα και μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά ο ομώνυμος οικισμός έχει πολλά καφέ και ταβέρνες για φαγητό.

 

Επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο του Ασπροπύργου
Το Λαογραφικό Μουσείο Ασπροπύργου ιδρύθηκε το 2012, από το Δήμο Ασπροπύργου και τη Λαογραφική Εταιρεία της πόλης. Το παραδοσιακό κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο, αναγέρθηκε με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Τσιμέντων Α.Ε «ΤΙΤΑΝ», και τη συμμετοχή του Δήμου, σε οικόπεδο που παραχώρησε, για το σκοπό αυτό, η Μαρία Λιόση, στη μνήμη του αδερφού της Γεώργιου.
Το Μουσείο εγκαινιάστηκε την παραμονή του Πανηγυριού, της Πολιούχου του Ασπρόπυργου, Αγίας Παρασκευής, στις 25 Ιουλίου 2012.
Σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του είναι η συλλογή, διάσωση και προβολή της τοπικής ιστορίας του Ασπρόπυργου. Τα εκθέματα που τοποθετήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, ανάγονται χρονολογικά, σε μια περίοδο που ξεκινά από τα μέσα του 19ου αιώνα, και φτάνει μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Διαθέτει αυθεντικές φορεσιές των κατοίκων του Ασπρόπυργου (δωρεές και παραχωρήσεις προς έκθεση), αντικείμενα καθημερινής χρήσης (οικοσκευής - ύφανσης) αγροτικά και κτηνοτροφικά αντικείμενα, εργαλεία, ρουχισμό (χράμια, χαλιά, κουβέρτες) κεντήματα, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφικό υλικό.

Εκδηλώσεις  στην  περιοχή
Ένα μεγάλος αριθμός του πληθυσμού του Ασπροπύργου αποτελείται από Πόντιους οι οποίοι σε κάθε γιορτή και εκδήλωση του Ασπροπύργου δίνουν το παρόν με τους καταπληκτικούς Ποντιακούς χορούς τους. Αξίζει κάποιος να επισκεφτεί το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Στον Ασπρόπυργο λειτουργεί και πίστα καρτ.

Επίσης, από τον Ασπρόπυργο, μπορείτε εύκολα να επισκεφτείτε όλες τις κοντινές περιοχές της Ελευσίνας, της Νέας Περάμου, τα Μέγαρα και την Πάχη με την νησιώτικη ομορφιά και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες, το Αλεποχώρι με την εκπληκτική παραλία του, το Λουτράκι και το καζίνο Λουτρακίου.

Διασκέδαση στον ΑσπρόπυργοΜόλις λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο NATALIA απλώνονται  οι γραφικές παραλίες του Σαρωνικού κόλπου, με τις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή και διεθνής κουζίνα...

Περισσότερα

Αξίζει να το δειςΠιο απομακρυσμένες από όλες τις προηγούμενες, οι παραλίες της Δυτικής Αττικής, στον Κορινθιακό Κόλπο, ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους. Το Λαογραφικό Μουσείο Ασπροπύργου ιδρύθηκε το 2012...

Περισσότερα

ΠροσφορέςΜην ξεχάστε να επισκεφθείτε τις  Προσφορές μας   όπου  μπορείτε να βρείτε διάφορα πακέτα διαμονής για κάποιες περιόδους...

 

Περισσότερα

Τηλεφωνικές Κρατήσεις

210 55 82 006